67-годишен мъж е убит в хасковското село Гарваново, съобщиха от полицията. Тялото е намерено снощи в дома на мъжа, който е живеел сам в центъра на селото.

Сигналът е подаден на 16 януари около 23:30 часа. Открили са го съседи в коридора на дома му. Те се грижили за него. Преди това им направило впечатление, че коминът цял ден не пуши.

При първоначалния оглед е установен удар в главата на жертвата. Предстои аутопсия на трупа. Полицията издирва извършителя на убийството.

По случая има заподозрян негов съсед, обявен за издирване, съобщава "Марица" като се позовава на източници от полицията. Заподозреният се казва Асен. Вчера сутринта той заминал за Хасково. Пред свои съселяни обяснил, че заминава за Германия. Затова и една от версиите е, че Асен отишъл да иска пари от Атанас и след отказа бил ударил мъжа смъртоносно в главата с кол. После заключил вратата на къщата и изчезнал.

В района край къщата има камери за видеонаблюдение. Криминалистите са иззели записите.

"Бай Наско беше кротък човек. С болест на Бехтерев е и затова трудно се движи. Имаше прасета и за отглеждането им наемаше хора от Гарваново", разказват жители на селото.