Окръжният съд в Бургас остави в ареста британеца Дани Джеймс Нот, който нападна безпомощен инвалид в хотел в Слънчев бряг.

Съдиите са преценили, че Дани Джеймс на този етап трябва да остане зад решетките. От определението на съда стана ясно, че ако защитата успее да докаже, че баща му Джеймс Нот действително има апартамент в Несебър, то мярката му може да се преразгледа и наложи по-лека - домашен арест или парична гаранция, съобщи flagman.bg.

Новият адвокат на Дани Джеймс - столичният юрист Мартин Костов, който пое защитата, представи силния аргумент за собствено жилище в България, но заради кратките срокове, не успя да осигури нищо друго освен нотариалния акт. Ако нови доказателства бъдат представени, ще се насрочи заседание в Районния съд в Несебър през следващата седмица, а наличието на жилище, е предпоставка за освобождаване.

Днес стана ясно, че досъдебното производство е преквалифицирано - от бързо по общия ред, което ще отнеме няколко месеца, докато бъде внесено обвинението и делото тръгне да се разглежда в съда.