Интерпол все още не е обявил официално на страницата си за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, в чиито имоти при спецакция бяха открити милиони в брой.

21-годишният им син Вълчо Арабаджиев обаче бе задържан, а майка му лично се е обадила по телефона на адвокат Илиян Василев.

"Родителите на Вълчо Арабаджиев ме ангажираха със защитата му. Лично Маринела Арабаджиева ми се обади и каза да помогна на детето й. Това е семейство, което аз не познавам, аз зная кои са, но никога не съм бил в техния кръг за разлика от много магистрати", заяви пред bTV Василев.

Преди седмица след продължило пет часа секретно съдебно заседание, съдия Вилислава Ангелова от Специализирания наказателен съд реши, че синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви, излиза от ареста срещу 20 000 лева парична гаранция.

"Поинтересувах се какви доказателства има за това 20-годишно момче, което беше взето за заложник. И слава богу, че съдийката в Специализирания съд прояви чисто човешки усет да остави това момче на свобода. Имам принцип в живота си, никога не коментирам дела, които не познавам. Второто дело за фамилията Стайкови не мога да коментирам", обясни адвокатът.

По думите на Василев, Вълчо е прекарал последните 8 години в чужбина, като през последните 5 години учи право в Лондон. Адвокатът обясни, че на името на Вълчо Арабаджиев е имало внесени около 2 млн. евро, но семейството е преминало през множество данъчни проверки и нарушения не са били констатирани.

"Очевидно желанието на родителите му е било да навлиза в техния бизнес. Родители, които имат 200 лв, ще дадат на детето си толкова, тези, които имат 20 хиляди - 20 000, тези имат 25 милиона. Това е личното имущество на семейство Арабаджиеви и част от тях са внесли в банкова касета. Конструкцията е простичка, за да обвиниш някого в пране на пари, първо трябва да докажеш, че тези пари наистина са от престъпление и след това трябва да докажеш, че този човек, който ги държи, знае откъде са или има представа, че те са от престъпно деяние. Прокуратурата дори не се опитва да твърди, че тези пари имат престъпен произход. Парите са си техни, това са техни законови пари, които те никога не са крили. Държавата ги знае тези пари и в един момент видни прокурори казват, не сме видели 10 милиона накуп", коментира Илиян Василев.

Той беше категоричен, че в нито един момент Вълчо Арабаджиев не се е опитвал и няма да се укрие в бъдеще.