Поведението на Северин Красимиров, който е главният заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе, е свързано и с гените му. Баща му - Северин Зоров Ангелов, с прякор Рамото, бе осъден за кражба на цветни метали в района на Дунав мост и влезе в затвора, където се обеси. Баща му мислеше само откъде да открадне, как да пребие жена си или да се сбие с познати. Биологичният баща на Северин не го припозна. Това обяви пред Нова тв адвокат Андрей Желязков, който ще представлява близките на Виктория в процеса.

"Очаквам защитниците на Северин да пледират невменяемост, което ще доведе в процеса до разглеждането само телесна повреда, но това няма как да издържи. Тази теза е обречена на провал", каза още юристът.

"Подозирам, че много адвокати ще искат да защитават това нещо (б.р.- не казва името на Северин). Просто ще търсят известност покрай процеса. Не завиждам на прокурори и съдии, които ще гледат делото, защото цялата държава ги гледа. Дано в делото се получи такова наказание, че да видят другите изверги какво ги чака", каза Свилен Максимов, бивш съпруг на журналистката.

Припомняме, че Северин избяга в Германия след убийството, но бе задържан от местните власти. Очаква се днес той да бъде върнат в България, за да може да бъде съден.