Специализираният наказателен съд остави в ареста бившата секретарка на Васил Божков и настоящ административен директор на ФК "Левски" Йоана Чолакова. 

Чолакова е била в Надзорния съвет на контролирания от Божков "Холдинг Пътища", който работеше по инфраструктурно строителство с договори от обществени поръчки. Холдингът вече не развива дейност. Освен това тя е и една от най-близките сътрудници на Божков, била е негова секретарка в "Нове холдинг". 

Тя е обвинена като част от престъпната група, организирала е срещите им с иманяри. Чолакова заяви, че недоумява защо е обвинена при положение, че само е носила кафета, вода и папки.

Основният мотив на съда Йоана Чолакова да не бъде пусната на свобода е, че е контактувала с всички участници в групата, а е организирала и контактите с други хора, които в момента не са обвинени, но се твърди, че са съпричастни към престъпни дейности като иманярство, сводничество и търговия с културни ценности. Те били посочени с имена и прякори от основния свидетел Цветомир Найденов и ако Чолакова излезела на свобода, можела да се свърже с тях.

Решението на съда не е окончателно. То може да бъде обжалвано от Апелативния специализиран съд. В случай на жалба или протест, делото ще се проведе на 12 март.

След около половин час ще започне гледането на мярката за неотклонение и на сина на бизнесмена - Антон Божков. В съдебната зала пристигна и съпругата му Ива Софиянска-Божкова. 

Пред журналистите тя заяви: "Сега няма да коментирам обвиненията срещу съпруга ми, това ще се случи на по-късен етап". 

33-годишният Антон Божков бе привлечен като обвиняем за пране на пари по поръчка на организирана престъпна група, ръководена от баща му. Прокуратурата поиска да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".