Софийският градски съд осъди на 4 години "лишаване от свобода" 26-годишния Йордан Исаев, който хвърли бомбичка и рани двама полицаи на 18 април м.г. по време на дербито ЦСКА - "Левски". По-тежко пострадалата служителка на МВР Гергана Зашева бе оперирана в ИСУЛ и имаше опасност да загуби зрението на едното си око.

Прокуратурата поиска 6 години затвор, а Исаев призна вината си и заради съкратения процес присъдата му бе намалена с една трета. В съдебната зала, той каза, че съжалява за постъпката си.

В залата беше и пострадалата полицайка Гергана Зашева, която помоли да не бъде снимана. Тя предяви иск за 100 000 лева, а колегата й - за 5000.

Съдът сметна, че младежът е проявил грубо незачитане на обществените правила, причинил е тежка телесна повреда на полицайката, която вече вижда само силуети с едното си око. Затова осъди Исаев да й плати обезщетение в размер на 60 хил.лева.

След инцидента на Националния стадион "Васил Левски" бяха монтирани нови камери. С тях разпознаването на лицата става по-лесно. Камерите снимат във висока резолюция и така на практика всяко лице, което е на футболен мач, е разпознаваемо. Ако отново се стигне до подобни инциденти, кадрите ще улеснят и разследващите.

 

Снимка: Bulphoto