Състав на Варненския окръжен съд постанови присъда от 27 години за 22-годдишния Красимир Атанасов за жестокото убийство на 18-годишната Надежда Стойчева миналата есен. Той ще трябва да плати и 210 000 лева кръвнина, въпреки че майка й поиска 300 000, за да може да се грижи за бебето. Надя издъхна само дни, след като родила, пребита до смърт от приятеля си.

В съдебната зала той призна всички факти в обвинителния акт, каза, че съжалява и поиска делото срещу него да се гледа по съкратена процедура, при която съдиите са длъжни да намалят наказанието с една трета. Затова прокуратурата поиска доживотна присъда - в този случай тя се намалява от 20 до 30 години. Така магистратите решиха той да лежи зад решетките приблизително около възможния максимум.

Кървавата трагедия се разигра на 7-и ноември 2017 година в дома на Надежда в квартал "Аспарухово", където двамата с Красимир живеели от 6 месеца на семейни начала. Тя била бременна от друг мъж, но приятелят й знаел, че детето не е негово. На 22-и октомври тя родила момченце, което изоставила. Бебето било недоносено и тежало само 1,5 кг. Красимир, който има влезли в сила 6 ефективни присъди, бил наркозависим и много ревнив. Във фаталната вечер той бил и пиян. Избухнал пореден скандал и се стигнало до побой, при който рецидивистът блъскал главата й в стената и я душил. Според съдебните лекари Надежда е починала бавно и мъчително.

След трагедията майката на Надежда е взела сина й и го отглежда.