Окръжният съд в Плевен осъди на 26 години затвор 37-годишния Петко Черкезов, който уби бившата си приятелка Наталия Гърнева и баща й Стефко в дома им в плевенското село Горни Дъбник. 

Бившият рейнджър бе признат за виновен за двойно убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин. 

Труповете на 72-годишния Стефко и 35-годишната му дъщеря Наталия бяха открити на 31 октомври м.г. в къщата им в Горни Дъбник. Бащата бил мъртъв с прерязано гърло, а дъщеря му все още дишала, въпреки множеството прободни и порезни рани по цялото тяло.

Веднага на адреса са изпратени екипи на Бърза помощ и полицията, но на път за болницата Наталия починала. Няколко часа по-късно край Казанлък криминалистите задържаха бившия рейнджър Петко Черкезов, с който младата жена живяла на семейни начала за известно време. Двамата имат малка дъщеричка.

През 2017 г. отношенията между Петко и Наталия обаче се влошили. Въпреки раздялата им, мъжът продължил да настоява двамата отново да се съберат, търсел съдействие от близки и познати, да убедят жената да промени решението си и да заживеят отново като семейство, като твърдял, че не може да живее без нея и ако не се съберат, ще убие детето им и себе си, съобщиха от прокуратурата.

След категоричните откази на Наталия, Петко взел решение да си отмъсти, като я убие.

В късния следобяд на 30 октомври м.г., Черкезов пристигнал с автомобил в Горни Дъбник и след като се стъмнило, се придвижил до къщата, в която живеела бившата му приятелка и баща й. Прескочил дувара и през незаключената врата влязъл вътре и се скрил в гардероб в дневната стая. Там стоял около 2 часа, като изчаквал Наталия да се прибере в своята стая. След като се убедил, че в къщата всичко е утихнало, Петко излязъл от укритието си, влязъл в стаята, приближил се до изплашената жена и й нанесъл удар с нож в коремната област.

Наталия паднала и започнала да вика за помощ. В този момент в стаята влязъл баща й Стефко, който чул виковете за помощ. Бившият рейнджър се обърнал към него и му нанесъл няколко прободни рани, като възрастният мъж починал на място.

След това необезпокояван побеснелият мъж продължил да мушка по цялото тяло Наталия, след което напуснал къщата.

По искане на прокуратурата, Петко Черкезов е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Присъдата му не е окончателна. Тя подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Велико Търново.