Труповете на 72-годишния Стефко и 35-годишната му дъщеря Наталия бяха открити във вторник сутринта в къщата им в плевенското село. Бащата бил мъртъв с прерязано гърло, а дъщеря му все още дишала, въпреки множеството прободни и порезни рани по цялото тяло.

Веднага на адреса са изпратени екипи на Бърза помощ и полицията, но на път за болницата Наталия починала. Няколко часа по-късно край Казанлък криминалистите задържаха бившия рейнджър Петко Черкезов, с който младата жена живяла на семейни начала за известно време. Двамата имат малка дъщеричка. 

Прокуратурата повдигна обвинения срещу Черкезов за умишлено убийство на повече от едно лице и поиска от магистратите да го оставят за постоянно в ареста. За престъплението законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор, или доживотен затвор без замяна. 

Самият Петко Черкезов поиска да бъде пуснат под домашен арест, за да може да се грижи за 4-годишното си дете, съобщи ловешката медия "Зетра". Мъжът обясни пред съда, че той е отглеждал момиченцето и преди фаталния вторник. Според адвоката му Пламен Енчев родителите имали нотариално подписано споразумение за това, а за правата над детето има текущо дело в Районния съд в Плевен. При влизане в съдебна зала обвиняемият отказа да говори с журналисти. 

Окръжните съдии в Плевен приеха доводите на държавното обвинение и наложиха най-тежката мярка за неотклонение с оглед тежестта на извършеното престъпление – начин на извършване, изключителна обществена опасност, както на деянието, така и на дееца. Освен това съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Решението на Окръжния съд в Плевен подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново. Под ръководството на прокуратурата, действията по разследването продължават.