Само за два дни по бързо производство на Районната прокуратура в Стара Загора, съдът в Чирпан призна за виновна и осъди 28-годишна жена за трафик на мигранти, като й конфискува и личния автомобил, съобщиха от държавното обвинение.

Тя е призната за виновна за това, че на 21 март т.г. на 170 км на автомагистрала "Тракия", км 170, в землището на старозагарската община Братя Даскалови, чрез използване на лек автомобил, марка "Ауди", с цел да набави за себе си имотна облага - пари, противозаконно е подпомагала чрез осигуряване на превоз и транспорт повече от едно лице - 6 граждани на Мароко, да преминават в страната в нарушение на закона.

Н.И. се съгласила да превози мигранти. Неин познат й изпратил локация на място, откъдето да ги вземе. Мигрантите били преминали границата с водач от арабски произход на 10 март и десет дни вървели пеша, за да стигнат до отбивка на автомагистрала "Тракия". Там с лек автомобил "Ауди" ги чакала Н.И. Всеки един от тях щял да плати по 500 лева за превоза до София. Автомобилът с чужденците бил спрян от полицейски патрул на 170 км на автомагистрала "Тракия".

Районен съд-Чирпан е наложил на Н.И. наказание от 8 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години и глоба в размер на 1000 лева. Тя е признала вината си. Лекият автомобил, марка "Ауди", с който е извършено престъплението, е собственост на Н.И. Той е отнет в полза на държавата.

Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Чирпан. Определението на съда е окончателно.