Районният съд в Пловдив призна за виновен и осъди на 10 години затвор 32-годишния Владимир Петков, подсъдим за бруталните изнасилвания на две млади жени.

На 7 декември м.г., около 22,15 часа, в пловдивския кв. "Кючук Париж", Петков видял спрян лек автомобил "Ауди", в който се намирала 19-годишна жена, която чакала нейна позната.

Мъжът отворил вратата, седнал на шофьорската седалка, придвижил автомобила на 50 метра и спрял. Там след като заплашил младата жена, я изнасилил. След това слязъл от автомобила и се отправил в неизвестна посока.

Две седмици по-късно - на 20 декември около 20,30 часа, 32-годишният Владимир атакувал втората си жертва - 21-годишна жена с лек автомобил "Рено Клио", спрян в района на бул. "Александър Стамболийски". Тя изчаквала свой познат. По същия начин Петков заплашил със сгъваем джобен нож 21-годишната жена, за да я принуди да се премести на задната седалка на автомобила, където я изнасилил. След това слязъл и се отправил в неизвестна посока. 

На 22 декември изнасилвачът е задържан в дома си в Пловдив. Владимир Петков няма психически отклонения и вече е бил осъждан на 4,3 г. лишаване от свобода за извършено от него изнасилване.

Той е бил освободен от затвора през април 2017 г.

Петков трябва да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим. На всяка от изнасилените жени той трябва да плати и по 20 000 лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди – болки и страдания.

Присъдата обаче не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.