Премиерът на Северна Македония Зоран Заев информира днес от парламентарната трибуна, че е съобщил в полицията за заплаха, която била изпратена в социалните мрежи в коментар след пресконференцията му с еврокомисаря Йоханес Хан, съобщават МИА и БТА.


"Само куршум за теб, копеле, с мерак бих ти го изстрелял без окото ми да мигне", гласяло посланието, което Заев прочете от мобилния си телефон пред депутатите в парламента, пояснявайки, че посланието му е било изпратено в съобщение от неговата дъщеря.

Заев каза това, отговаряйки на въпроси на депутатката от ВМРО-ДПМНЕ Благица Ласковска, които между другото се отнасяха за четири случая на психически тормоз.

Има всякакъв вид прояви сред хората, понякога те са между членове на нашите най-големи политически партии, но и сред по-малките, понякога между граждани, които нямат партийна принадлежност. Дъщеря ми преди един час ми изпрати посланието като коментар на пресконференцията с Йоханес Хан, каза Заев.

Той добави, че е известна самоличността на човека, който е направил този коментар, а случаят е докладван на органите на реда и ако законът установи отговорност, авторът ще трябва да я понесе.