Диспутът е в университета "Вашингтон" в Сейнт Луис

Клинтън каза, че гледа позитивно и оптимистично на онова, което американците могат да направят заедно и че тя ще работи с всеки американец, който иска да обедини и оздрави страната, съобщи Франс прес.

Кандидатката на Демократическата партия добави, че е имала разногласия с предишните претенденти за Белия дом, но никога не е поставяла под въпрос способността им да служат на своята страна.

Тръмп обаче е различен, каза Клинтън. Неговите изказвания за жените показват какво мисли той за тях и какво им прави, а публикуваното преди дни видео показва точно какъв е Тръмп, продължи Хилъри Клинтън.

Той е обиждал и унижавал жените. Не само видеото повдига въпроси за способността му да работи за страната си, каза тя и добави, че е чувала от родители колко са загрижени от неговото поведение в президентската надпревара.

Доналд Тръмп каза, че изпитва голямо уважение към жените. "Не, не съм целувал или опипвал жени без тяхно съгласие", подчерта републиканският кандидат и обвини Бил Клинтън, че е извършвал посегателства над жени.

Тръмп се чувства много неловко и не се гордее с публикуваното видеото, но се зарече, че ако бъде избран за президент, ще прати по дяволите "Ислямска държава" и ще назначи специален прокурор, който да разследва действията на Хилъри Клинтън.

Извършеното от нея към афроамериканците е ужасяващо и той се е включил в надпреварата за Белия дом, защото се е уморил да гледа "какви глупави неща се случват на нашата страна" и иска да направи по-добър живота в гетата на афроамериканците и латиносите.

Проявявайки смайваща безочливост, Доналд Тръмп се срещна снощи, час преди втория диспут с Хилъри Клинтън, с няколко жени, обвинявали бившия президент Бил Клинтън, че им е правил сексуални предложения, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Това бе най-ясният знак досега, че той смята да използва извънбрачните забежки на бившия президент, за да се опита да отклони вниманието от собствените си обидни изказвания за жени.

Тръмп е подложен на огромен натиск в своята Републиканска партия след публикуването на видео от 2005 г, в което казва, че неговата слава и известност му позволяват да прави каквото си иска с жените.

Тръмп отказа да отговори на въпроси на журналисти за видеото на срещата в хотелска конферентна зала с Пола Джоунс, Кати Шелтън, Хуанита Броудрик и Катлийн Уили, посочва АП. Някои от жените, седнали около него, отправиха резки обвинения към семейство Клинтън.

"Г-н Тръмп може да е казал някои лоши думи, но Бил Клинтън ме изнасили, а Хилъри Клинтън ме заплашваше. Според мен не може да има никакво сравнение", каза Броудрик, която преди 17 години обвини Бил Клинтън, че я изнасилил през 1978 г.

Заведеният от нея съдебен иск срещу него бе отхвърлен и не бяха предявени никакви обвинения, а Бил Клинтън отрече твърденията й, припомня АП.

Предизборният екип на Хилъри Клинтън заяви след срещата на Тръмп, че с нея той се опитва да внесе объркване.

Доналд Тръмп продължава разрушителната си кампания и този негов ход няма нищо да промени, заяви директорът на комуникациите в екипа на Клинтън Дженифър Палмиери, цитиран от АП. Клинтън е готова да се справи с всичко, което Тръмп подхвърли по пътя й, добави добави.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Клинтън срещу Тръмп за имейлите

АНКЕТА: Има ли значение за нас кой ще е президент на САЩ?