Кандидатът за президент в Украйна Володимир Зеленски изпя няколко фрази от песен на американския рапър Еминем пред журналисти и отсече: Ще ги бием всичките. Това направи той по време на своето гласувана.
Над 130 000 служители на реда бдят за сигурността по време на днешния втори тур от президентските избори в Украйна, съобщи днес вътрешният министър Арсен Аваков, цитиран от ТАСС и БТА.

"Заедно с вас градим нова култура на изборния процес", добави той към своя пост във Фейсбук.

Осигурена е полицейска охрана за общо 197 окръжни избирателни комисии и почти 30 000 секции, информира по-рано украинската полиция. Работи създаден за случая оперативен щаб към вътрешното ведомство, също и регионални щабове. Органите на реда обещават информация за ситуацията на всеки два часа.

Като фаворит в този тур се очертава актьорът и новак в политиката Володимир Зеленски. Според допитванията той има всички шансове да смени настоящия държавен глава Петро Порошенко, станал непопулярен, тъй като не успя да сложи край на войната в източната част на страната и заради скандалите за корупция, компрометирали политическата класа.

Зеленски вече гласува в една от киевските изборни секции. "Не знам каква бе сутринта за вас, нашата е хубава (. . .) Жена ми пусна Еминем за настроение", каза той пред журналисти и по тяхна молба им изпя на английски няколко фрази от творбите на американския рапър.

"Всичко ще е наред, ще ги бием всичките", увери кандидатът. Той съобщи, че отива при своя екип, заедно с който ще анализира довечера изборните резултати.

Преди да гласува в своята изборна секция, сегашният президент Петро Порошенко посети заедно със своята съпруга и един от синовете им Михайловската Златовърха катедрала в едноименния киевски манастир - главния храм на Православната църква на Украйна, призната за автокефална от Вселенската, но не и от Московската патриаршия.

Заобиколени от бодигардове, тримата присъстват на богослужение, водено от предстоятеля на ПЦУ митрополит Епифаний.