Двете жени бяха осъдени на 2 г. затвор, след като изпяха пънк молитва срещу Владимир Путин в московска катедрала. Присъдата на третата певица - Екатерина Самуцевич, бе променена на условна и тя бе освободена.

Цялата група бе помилвана миналата седмица, след като Руската Държавна дума прие закона за амнистията, съгласно който могат да бъдат освободени някои от най-известните затворници в страната.

25-годишната Альохина излезе сутринта от затвора в Нижни Новгород, а новината съобщи адвокатът й Пьотр Зайкин пред РИА Новости, цитирана от Франс прес.
Тя била откарана с черна кола към гарата, придружавана от затворнически конвой. "Интефакс" предаде, че ще отиде в офиса на Комитета срещу изтезанията в Грузия.

Малко по-късно в интервю за телевизия „Дожд” Альохина разкритикува амнистията като чист рекламен трик и каза, че би предпочела да остане в затвора, предаде АФП, цитирана от "Фокус".

„Не мисля, че това е помилване, това е профанация. В този случай амнистията не е акт на човечност”, обясни певицата и допълни, че ако има възможност да откаже помилването, би го направила.

По обед Надежда Толоконникова също бе освободена от затвора в Краснодарск (Източен Сибир), съобщи в Twitter съпругът й Пьотр Верзилов, цитиран от ДПА.

"Надя е на свобода", обяви в акаунта си група "Война", която публикува снимка на младата жена, обградена от журналисти, посочва Франс прес, цитирана от БТА.

Миналата седмица бе помилван и освободен след десет години трудов лагер бившият руски петролен магнат Михаил Ходорковски.
Той замина за Германия.

"Няма да се занимавам с политика",
заяви Ходорковски.