Няколко души са били ранени, когато похитителят открил огън в супермаркета. Те са успели да избягат, съобщи полицейски служител, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Двама са убити, предаде АФП, но информацията не се потвърждава.

Нападателят e въоръжен с два автомата "Калашников", съобщават френски медии. Сред заложниците има жени и деца, посочва телевизия BFMTV. Всички магазини в района са затворени по полицейско разпореждане. В квартала живеят много евреи и мнозина от тях са били излезли да пазаруват за утрешния Сабат, съобщава Би Би Си.

Вижте снимки >>>

По информация на "Гардиън" нападателят казал на полицаите на местопрестъплението: „Знаете кой съм аз. Ще държа тези хора тук, докато позволите на братята Куаши да си тръгнат от Дамартен ан Гоел".

Полицейските източници не изключват това да е същият човек, който уби 25-годишната полицайка Клариса Жан-Филип в Париж вчера. Заподозреният е с африкански произход.

Полицията в Париж разпространи снимките на мъж и жена, издирвани във връзка със убийството на полицайката. Това са 26-годишната Айат Бумедиен и 32-годишният Амеди Кулибали. Според "Монд" Айат е бившата приятелка на Кулибали.

Сутринта бе съобщено, че полицията е идентифицирала лице, заподозряно за вчерашната стрелба. Арестувани са двама души от най-близкото обкръжение на заподозрения.

Френските следователи са установили, че има връзка между братята Куаши и предполагаемият убиец на полицайката.
Той е бил член на същата джихадистка групировка.

От няколко часа полицията е обградила Саид и Шериф Куаши, заподозрени за атентата срещу "Шарли Ебдо".
Двамата са се барикадирали в печатница в градчето Дамартен ан Гоел на 40 км североизточно от Париж. Те са взели един заложник.

Заплаха във влак

Всички пътници от експресния влак по линията Лион - Париж са били евакуирани, след като сирийски емигрант на борда е заявил, че е терорист.
По данни на полицията мъжът заявил, че ще извърши атентат.
За заплахите съобщил британски турист, пътуващ във влака.

Полицията спряла влака на гарата в Отон и е арестувала сириеца.

След щателно претърсване на багажа във влака не е намерен експлозив.