Полицията в германския град Дрезден задържа мъж, който взе за заложници жена и дете. Преди това престъпникът е убил майка си.

Извършителят е ранен, а по-късно е починал в болница, заложниците не са пострадали, съобщи NTV, като се позовава на местната полиция.

Мъжът се укриваше в търговския център Altmarktgalerie в центъра на Дрезден.

Преди това сутринта полицията в Дрезден е открила мъртва 62-годишна жена в жилищна сграда. Според полицията тя е майка на нападателя. Твърди се, че убиецът страда от психично заболяване.

След убийството, 40-годишният извършител се е опитал да проникне в редакцията на радиостанция Радио Дрезден, като стреля с пистолет по противопожарната врата на главния вход, но не успява да влезе вътре. Никой от служителите не е пострадал и те са се обадили в полицията, пише в. "Билд".

Снимка: БТА/AP

След неуспешния опит да проникне в офиса на радиостанцията извършителят се отправил към търговския център Altmarktgalerie и се укрил в аптека, вземайки заложници.

Центърът на Дрезден бе отцепен, коледният базар - затворен. В града имаше много задръствания заради полицейските блокади.

Снимка: БТА/AP