Заподозрените десни терористи, за които се твърди, че са планирали преврат, очевидно са имали списъци с врагове. В дома на един от заподозрените е намерен списък с 18 имена, пише taz.de. Лицата в списъка са политици и журналисти. Сред тях са и седем членове на Бундестага, които в сряда сутринта са били информирани за това от Федералната криминална служба (BKA). Според проучване на taz в списъка са включени министърът на външните работи Аналена Баербок (Зелени), лидерът на СДПГ Саския Ескен, генералният секретар на СДПГ Кевин Кюнерт и политикът от ХДС Армин Лашет.

Председателят на СДПГ Саския Ескен коментира списъка с имена: "Не трябва да подценяваме опасността, която представляват райхсбюргерите, готови да използват насилие. Тези хора не просто фантазират за конспиративни теории. Те са имали конкретни планове, които са били готови да осъществят", каза Ескен.

По информация на изданието от средите за сигурност в списъка е и лидерът на партията и парламентарната група на ХДС Фридрих Мерц. Мерц не е пожелал да коментира този въпрос.

Според разследванията на федералния главен прокурор някои от заподозрените в тероризъм са планирали да проникнат в германския Бундестаг с малка въоръжена група, за да арестуват членове на федералното правителство и присъстващите там депутати. Според вътрешна оценка на охраната на Бундестага потенциалните опасности са били "винаги под контрол" благодарение на сътрудничеството с органите за сигурност.

Според разследващите списъкът не е бил иззет в сряда, а преди да бъде образувано настоящото производство. Според оценката на заплахата, направена от Федералната криминална служба (BKA) пред парламента, до момента няма данни за конкретна заплаха.

Федералната криминална полиция не пожелала да съобщи дали журналистите от списъка са били информирани по въпроса. Според информация на вестника поне трима известни телевизионни водещи на обществени предавания са в списъка. Според техните радио- и телевизионни оператори обаче полицията все още не ги е информирала. Федералният прокурор не е пожелал да коментира въпроса.