Версайският дворец във Франция отново е евакуиран от съображения за сигурност и ще остане затворен днес, съобщи телевизионният канал Бе Еф Ем. Причината е получена нова бомбена заплаха от същия източник, който в събота заплаши, че в един от най-известните културни паметници в света има поставено взривно устройство.

В новата заплаха е уточнено, че в двореца е поставен 900 килограма експлозив.

"Към заплахата не се подхожда лековато", се казва в прессъобщение на управата на Версай.

В двореца е изпратен екип от сапьори, като евакуацията е приключила в 13.15 часа местно време. 

Версайският дворец веднъж вече бе евакуиран в събота след бомбена заплаха. В същия ден евакуация бе разпоредена и за Лувъра.

Франция е в повишена степен на тревога от терористични заплахи след убийството на преподавателя по френски език в училището "Гамбета-Карно" Доминик Бернар в северния град Арас миналата седмица. По този повод вчера президентът на Франция Еманюел Макрон свика извънредно заседание по сигурността.

Франция е била мишена на редица ислямистки атаки като най-тежкото от тях беше едновременното нападение на въоръжени и атентатори самоубийци в развлекателни заведения и кафенета в Париж през ноември 2015 г.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен заяви вчера, че нападението в Арас е свързано със събитията в Близкия изток, където Израел провежда военна офанзива, за да унищожи "Хамас" след смъртоносното нахлуване на негови бойци в еврейската държава миналата събота.