Модата на удълженията за коси захранва индустрия за милиони долари. Традиционно голяма част от косата идва от Индия, Китай, Източна Европа. Във времена на криза обаче нещата се променят.

Русата коса на Анет Мур е нейната гордост от години. Сега обаче тя е решила да се раздели с нея. Вместо да плаща на фризьора, той ще плати на нея. "Парите наистина ми трябват. Мисля да пътувам в чужбина с приятели или просто да заделя малко, за да си платя сметките", казва Анет.
Тя е доволна от цената за своята коса. Ако иска да повтори процеса обаче, ще й отнеме поне 5 години, докато косата й порасне отново колкото преди.

Все повече са жените във Великобритания, които избират късите прически. И заплащането е добро. Естествено руса дълга коса, като тази на Анет, струва близо 250 паунда или повече от 300 евро.
Многомилионната индустрия с косата расте. Всяка седмица салон за перуки получава по 40 пакета коса. Собственикът Греам Уейк изчислява, че ще похарчи поне 100 000 паунда за коса тази година. 
"Това е нов пазар за Велибритания. В момента около 50% от покупките ни на коса са местни. Надявам се след година 100% да идва от Великобритания. Печалбата на фризьорските салони е голяма. За удължения за коса и допълнителни кичури клиент може да плати повече от 1000 паунда", коментира Уейк, собственик на "Перуки Блумсбъри".