Прокуратурата на град Тулон започна разследване на случай на прелитане на безпилотен летателен апарат над замъка Брегансон - резиденция на президента Еманюел Макрон, където той прекарва почивката си, предаде Франс прес, цитирайки пресслужбата на президентството.

Префектурата на департамента Вар, където се намира замъкът, уточни, че дронът е прелетял над резиденцията към средата на вчерашния ден и е паднал в морето. Не се уточняват причините за падането на безпилотния апарат, нито дали той е бил открит.

Макрон и съпругата му пристигнаха в петък в замъка Брегансон, лятна средиземноморска резиденция на френските президенти. След дипломатическата среща с британската премиерка Тереза Мей в петък вечерта Макрон не е имал публични изяви. Президентството уточнява, че програмата на почивката му не е публична.

От 2008 г. с министерска разпоредба е забранено прелитането на всякакви летателни апарати на по-малко от 3300 фута (около 1000 м) височина и в радиус от 3 км от замъка. През тази година забраната важи за периода от 3 до 28 август, припомня префектурата.