Руските власти съобщиха, че са арестували мъж, заподозрян в убийството на 32 възрастни жени (по-рано беше съобщено за 26), чиито домове е обрал през 2011 и 2012 година. Чрез измама серийният убиец ги убеждавал да го пуснат. 

Повечето престъпления са извършени в градовете по река Волга, заради което медиите го наричат Маниака от Волга.

Радик Тагиров, 38-годишен ключар от град Казан (на повече от 800 км източно от Москва), е арестуван, след като силите на реда са направили над 10 000 генетични експертизи, заяви Руският следствен комитет (основният орган, който ръководи наказателните разследвания в Русия).

Убийствата са извършени в дванадесет различни региона. Биологичните следи и отпечатъци от обувки, намерени на местопрестъпленията, а също така и "стереотипният характер" на действията на убиеца обаче са направили възможно заключението, че всичките убийства са дело на един и същи човек, изтъкна комитетът. Накрая сравнили ДНК материали, които имали от друго, по-леко престъпление, и било засечено съвпадение.

Серийният убиец, издирван от години, е заявил пред полицията, че подбирал жертвите си случайно, като често ги следял от местата, където пазаруват, до домовете им.