Градските власти в Милано откриха днес болница, построена за 10 дни в сграда на изложбения комплекс "Фиера Милано", един от най-големите в страната, предаде ТАСС, като цитира информация на агенция АНСА.

Ръководителят на миланската поликлиника Ецио Белери уточни, че в новото медицинско учреждение ще бъде разположено "най-голямото отделение за интензивна терапия в Италия". Болницата "ще стане символ на възстановяването на региона", заяви Атилио Фонтана, губернатор на северната италианска област Ломбардия, която стана огнище на разпространението на новия коронавирус на Апенинския полуостров.

Новата полева болница е изградена върху панаирните площадки и е с капацитет 200 легла за интензивно лечение.

Вижте снимки >>

Появата на коронавируса беше регистрирана в района на 21 февруари.

Болницата "ще стане символ на възстановяването на региона"

Снимка: АР/БТА

Италия е на първо място в света по брой на смъртните случаи от Ковид-19. По последни данни болестта е причинила смъртта на над 11 500 души, а общият брой на заразените надхвърля 100 хиляди. От 10 март на цялата територия на страната е въведена карантина и има строги ограничения на движението на хора. Затворени са учебните заведения, магазините, ресторантите, баровете, спортните зали, увеселителните заведения, салоните за красота, културните обекти и парковете. Работата на обществения транспорт е съкратена със 75 на сто. Карантинните мерки бяха засилвани неведнъж, а глобите за нарушаването им в момента са в размер от 400 до 3000 евро.

Според изявление на министъра на здравеопазването Роберто Сперанца, карантината ще продължи най-малко до 12 април, припомня ТАСС.

Президентът на региона на Ломбардия Атилио Фонтана, вдясно, поздравява Херардо Соларо Дел Боско, президент на Италианския корпус за помощ от Ордена на Малта, с докосване на лакътя, за да предотврати разпространението на Covid-19

Снимка: АР/БТА