Това е станало, докато оказвал съпротива на милиционерите, които опитвали да го задържат, съобщи днес заместник-главният прокурор на Украйна Олексий Баганец.
Той говори на заседание на временната следствена комисия на Върховната Рада, разследваща обстоятелствата около смъртта му, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Тялото на Музичко, известен като Сашко Билий (Сашко Белия), беше открито през нощта на 25 март в село Бармаки, недалеч от град Ровно, с огнестрелни рани в областта на сърцето.

Същият ден вътрешното министерство заяви, че той е бил ранен от полицаи от спецподразделението "Сокол" по време на акция за задържането му.

От "Десен сектор" твърдят, че Музичко е бил "застрелян според плана" от спецполицаите. Те обвиниха за това Арсен Аваков, назначен от Върховната Рада за министър на вътрешните работи.

След извършено служебно разследване обаче украинското вътрешно министерство обяви действията на спецполицаите от "Сокол" за правомерни. Следователите стигнали до заключението, че Музичко се е самонаранил, докато е оказвал въоръжена съпротива на сътрудниците на милицията.