Мъжете, които се появяват в клипа, са застанали до знамето на проукраинска неонацистка групировка. Те казват, че следващите им мишени ще бъдат Игор Плотницки, лидер на самопровъзгласилата се Луганска народна република, и Александър Захарченко - премиер на т.нар. Донецка народна република (ДНР).

Арсений Павлов, руски гражданин, известен с прозвището Моторола, е бил взривен вчера в асансьора на блока си в Донецк, заедно със своя бодигард, каза Едуард Басурин, "заместник-министър на отбраната" на ДНР.
"Бомбата е била поставена над асансьорната кабина", каза той за Ройтерс, цитиран и от БТА.

"Имаме информация от разузнавателната ни агентура, че са изпратени диверсантски групи да убиват известни военни и политически лидери", допълни Басурин.

Говорител на Службата за сигурност на Украйна отказа коментар, но някои украински представители намекнаха, че сепаратисткият командир е бил убит при вътрешни междуособици.

"Изглежда че е бил елиминиран от другарите си от тази антихуманна терористична банда", каза говорителят на министерството на вътрешните работи в Киев Артьом Шевченко в една от социалните мрежи.

"Това е тъжен, но справедлив край", допълни той.

Арсений Павлов, който е участвал в основните битки срещу украинските сили - край летището в Донецк, в Славянск, Иловайск и Дебалцево - оцеля при покушение в Донецк през юни.

Загинали при неясни обстоятелства

Далеч от зоните на бойни действия, освен Моторола, бяха убити редица други сепаратистки командири, смятани за противници на властите в отцепилите се "народни републики", отбеляза по-рано Франс прес.

Миналата година бяха убити казашките атамани Павел Дрьомов и Александър Беднов по прякор Батмана - единият при експлозия на кола бомба, другият от засада.

Алексей Мозговой също бе застрелян миналата година на контролирана от бунтовниците територия - според сепаратистите при операция на тайните служби на Киев.