В резултат на настъплението на опълченците, украинските военни били принудени да се изтеглят в посока на летището в Краматорск съобщи телевизия "Россия-24", цитирана от ИТАР-ТАСС и БТА.

По-рано днес пресслужбата на украинското министерство на вътрешните работи съобщи, че украинските войски, продължаващи щурма срещу Славянск, са превзели местния телевизионен център.

В Донецк се готвят за референдума за статута на Донецката народна република

Обстановката в Донецк е спокойна, градът се готви за провеждането на референдум за статута на самопровъзгласилата се Донецка народна република, съобщава пред кореспондент на ИТАР-ТАСС съпредседателят на правителството на ДНР, Денис Пушилин, предаде Агенция „Фокус“.

Обстановката в Донецк е спокойна. От киевските власти заплахи по над адрес повече не постъпват. Провеждаме планирана подготовка за референдума на 11 май. Формираме окръжни избирателни комисии, печатаме бюлетини”, казва той.

Пушилин обяви и въпроса, който ще бъде поставен на референдума – Подкрепяте ли вие акта за самостоятелност на държавата Донецка република? Възможните отговори са Да и Не.