Уго Рубен Кастеянос, бивша миска и нейният приятел, бяха отвлечени в неделя от въоръжени и маскирани злосторници. Тримата излизали от бар в град Кулиакан в щата Синалоа.

Кастеянос е бил застрелян и тялото му е било открито в камионетка, предаде БТА. Двойката била освободена от похитителите.

Според първите резултати от слeдствието целта на нападателите бил именно организаторът на "Мис Свят", но убийството му не било свързано с конкурса за красота, на който присъствал.

Щатът Синалоа е известен с едноименния наркокартел, ръководен от Хоакин Гусман - "Ел Чапо", който беше заловен през януари след зрелищно бягство от затвора.

Според официалните статистики около 160 000 души са били убити и 27 000 са безследно изчезналите, след като правителството обяви война на бароните на дрогата през 2006 година.

През декември 1997 г. на столичния бул. "Черни връх" бе застрелян 34-годишният собственик на модна агенция „Интерсаунд“ Васил Папазов, който притежаваше и правата за организирането на конкурсите "Мис България". Убийството не е разкрито и до днес.