Това съобщи говорителят на Министерство на външните работи Драговест Горанов, цитиран от Фокус.
След инцидента, при който кабината на нашия шофьор бе залята с вода, той се е прибрал в България и се е обадил в Генералното консулство, че е добре. С това случаят с издирването на втория ни сънародник приключва.
Междувременно бе съобщено, че в събота и неделя се очакват обилни валежи в същия регион, които могат да предизвикат нови наводнения. Пътят „Басън експрес”, който свързва международната автомагистрала от Истанбул за Европа ТЕМ и първокласният автомобилен път Е-5, продължава да бъде затворен заради наводненията от вчера, съобщава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк, цитиран от Фокус. 
Пътят, който води към летище „Ататюрк”, се почиства от екипи на общината от водата и тинята. Автомобили около кварталите Коджасинан и Йенибосна в район Бахчелиевлер останаха на пътя, а в квартал Атакьой беше евакуирано общежитие за ученици, пострадало от наводненията. В кварталите Икителли и Багджълар много сгради са залети от прелялата река Тавукчу. На много места по пътищата в европейската част на града се е събрала вода и има закъсали коли. Изцяло под водата са приземните етажи на сгради в квартал Мертер.
В квартал Арнавуткьой е наводнена държавната болница „Лютфие Нури Бурат”. Има сериозни напуквания по 8-етажна сграда в район Шишли собственост на Истанбулска голяма община. Тя е застрашена от срутване. Част от гражданите, останали на улицата, са се приютили при роднини, а други чакат на улицата да бъде приключена работата по отводняването и разчистването.
Министерството на външните работи отново препоръчаа на българските граждани да се въздържат от пътувания в Северна Турция и Истанбул.

Вижте снимки