Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че усеща "вълнението във въздуха" в Сингапур, където се подготвя срещата му със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, пише  "Фокус".

"Страхотно е, че съм в Сингапур, вълнението е във въздуха", заяви президентът в профила си в социалната мрежа "Туитър", кацайки в града-държава, където на 12 юни ще се проведе срещата му на високо равнище с Ким.

По-рано президентът на САЩ заяви, че ще разбере за секунди в началото на преговорите, дали Ким Чен-ун е сериозен, поемайки ангажимента, че ще изостави ядреното оръжие.

В навечерието на историческата среща на върха между САЩ и Северна Корея президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна днес в Сингапур с домакина си - сингапурския премиер Ли Сян Лун, предаде ДПА.

Срещата, която имаше частен характер, се състоя в официалната резиденция на сингапурския премиер. След нея двамата лидери излязоха за малко пред медиите, стиснаха си ръце и позираха пред камерите, преди да се върнат в сградата за работен обяд с американски и сингапурски служители.

Нито един не направи изявление пред очакващите ги журналисти, но Тръмп бе чут да казва на Ли, че утрешната среща ще е много интересна и според него ще има много добър резултат.

Днес в хотел "Риц Карлтън" се състояха подготвителни разговори между представители на САЩ и Северна Корея, очаква се по-късно да има още една такава среща. Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо, който е в американската делегация, написа по-късно в Туитър, че разговорите са били "по същество и подробни".