Американският президент Доналд Тръмп заяви в излъчено вчера интервю, че предпочита използването на полицейския прийом с душенето при задържане да бъде забранен в повечето случаи, но все пак допусна, че в някои ситуации, при борба един срещу, би могло да бъде проявено разбиране към използването му, предаде Ройтерс.

"Не ми харесват тези прийоми с душенето. (Но) понякога, ако си сам и се бориш с някого, е трудно", каза Тръмп пред телевизионния канал "Фокс Нюз". Той обаче добави: "Но като цяло смятам, че ще бъде много добре, ако на това бъде сложен край".

Президентът на САЩ заяви в интервюто, че ако не спечели изборите на 3 ноември, ще се занимава с нещо друго, след като опонентът му от Демократическата партия Джо Байдън каза, че републиканецът може да постъпи нечестно и да откаже да напусне Белия дом, предаде Ройтерс.

"Ако не спечеля, това е положението. Просто ще продължа нататък и ще се занимавам с нещо друго", каза Тръмп.

Икономическият съветник на Белия дом Лари Къдлоу заяви, че правителството на Тръмп не се опасява от втора вълна на коронавирусните случаи, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от Ройтерс.

Къдлоу е казал това на частна виртуална среща за клиенти на инвестиционната банка "Евъркор".