Нямам какво да крия от специалния прокурор Робърт Мълър. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс. Изказването му е по повод появилата се информация, че адвокатът на Белия дом Доналд Макган е споделил чувствителна информация пред разследващите за руската намеса в изборите през 2016 година.

Тръмп коментира, че сам е разрешил на Макган и други служители на Белия дом да свидетелстват пред Мълър, въпреки че не се налагало. Адвокатът е давал показания в продължение на 30 часа. Според изданието Ню Йорк Таймс в показанията му могат да се крият критични за Тръмп сведения относно негови неправомерни действия по случая. Като пример се посочва отстраняването на бившия директор на ФБР Джеймс Коми. Тръмп неколкократно е определял разследването на Мълър като лов на вещици. Само преди ден, държавният глава отново нападна обвинителя.

Доналд Тръмп, президент на САЩ:

"Господин Мълър е доста конфликтна личност. Коми пък му най-добър приятел. Мога да изброявам конфликт след конфликт. Но нека Мълър напише доклада си. Нищо не сме направили. Няма никакво вмешателство."

Междувременно бившият директор на ЦРУ Джон Бренан, който Тръмп атакува миналата седмица като му отне достъп до секретна информация, заяви, че ще съди президента и ще се бори за репутацията си. Бренан е явен критик на Тръмп и също разполага с данни относно руската намеса в изборите.

"Ако моето разрешително - както и репутацията ми, тъй като сега се измъквам от калта - ако това е цената, която ще платя, за да се попречи на Доналд Тръмп да направи това срещу други хора, за мен това е малка цена ", каза Бренън пред телевизията на NBC.

"Аз ще направя всичко, което мога лично, за да се опитам да предотвратя тези злоупотреби в бъдеще и ако това означава да отида в съда, ще направя това", добави той.

Тръмп отне миналата седмица достъпа до секретна информация на Бренън като заяви, че трябва да направи нещо за това, което нарича "скалъпено" разследване за предполагаемото тайно споразумение между неговата кампания и Русия по време на президентските избори през 2016 година.