Президентът Доналд Тръмп реагира остро на думите на новоизбраната депутатка в Камарата на представителите на САЩ Рашида Тлаиб, която го нарече с нецензурен израз. Според Тръмп, цитиран от Асошиейтед прес, по този начин тя "се е опозорила".

Говорейки пред репортери в Розовата градина на Белия дом, Тръмп каза, че думите на депутатката от Демократическата партия "безсрамни".

Тлаиб, на 42 г., е мюсюлманка, дъщеря на палестински имигранти от Детройт, щата Мичиган. На официално събитие в четвъртък вечерта тя използва думата motherf***er да охарактеризира президента, обяснявайки, че демократите ще предприемат процедура за импийчмънт спрямо него. Вчера тя отказа да си вземе думите обратно, като написа в Туитър, че "аз винаги гръмко ще казвам истината".

Новоизбраната председателка на долната камара - демократката Нанси Пелоси, каза, че не одобрява подобен просташки език от устата на един новоизбран член на Камарата и че по чисто "поколенчески" причини (тя е на 78 г.) не би се изразявала така. Тя обаче добави, че изразът, използван от Тлаиб, е не по-лош от някои неща, които самият Тръмп е казвал.

Говорейки за евентуален импийчмънт на Тръмп от новоизбрания състав на Камарата, тя посочи, че не трябва да се стига дотам, ако няма повече факти.