Не съм сътрудничил с Цветан Василев за приватизацията на Фабриката за стъкло в Парачин, заяви бившият президент на Сърбия Томислав Николич, отхвърляйки твърденията на лидера на Нова партия Зоран Живкович, че докато е бил държавен глава, е сътрудничил с българския бизнесмен за приватизацията на фабриката, предаде агенция Бета.

В писмено изявление Николич посочва, че фотографията, на която е с Василев и за която Живкович твърди, че е направена в деня на приватизацията на фабриката, всъщност е направена на 10 февруари 2014 г., когато, както казва Николич, той "по официална покана на Фабриката за стъкло" е пуснал в действие нова пещ за производство на бутилки и буркани на стойност 20 милиона евро.

Николич постави на Живкович въпроса кой бе на власт на 9 ноември 2006 г., когато е подписан първият договор за приватизация на фабриката.

Той поиска от Живкович да отговори и кой бе на власт на 27 януари 2012 г., когато Агенцията за регистрация взе решение, с което собственикът на Фабриката за стъкло отстъпва на новия собственик Договор за продажба, сключен на 9 ноември 2006 г.