След опита за отравяне на Сергей Скрипал, бивш полковник от Главното управление на Генералния щаб на руската армия, известно в миналото като ГРУ, в руските спецслужби е възникнало брожение.

Всички са критикували действията на колегите си от военното разузнаване. Дори интервюто, което Александър Петров и Руслан Боширов дадоха се приема като "наказание за провалената операция и оставените следи".

Сред грешките на двамата се сочат допускането да бъдат заснети от видеокамери, използването на обществен транспорт за придвижване до Солсбъри, а също така небрежното захвърляне на флакончето с отровата.

Това са били обвинения, отправени към военното разузнаване от страна на конкуриращи се с него руски спецсслужби, твърди медията, позовавайки се на източник от британското разузнаване.

Нови детайли от визитата на Петров и Боширов във Великобритания разкриха и други медии от Острова. Гости на хотела City Stay Hotel , където са били отседнали двамата руснаци са се оплакали от тях заради "шумен секс" с проститутка. Освен това, оплаквания имало, че от същата стая се носи и мирис на марихуана, пише The Daily Mail.

Руски медии също продължават да разработват темата за Петров и Боширов. Така изданието "Проект" съобщи ,че разполага с файл от информационната система "Руски паспорт" с данните на Боширов. На документа имало отметка"Секретно". Този паспорт, заедно с паспорта на Петров е издаден от една и съща паспортна служба.

Сега в Русия се коментира и каква ще е съдбата на двамата, дали интервю за RT. Според политолога Дмитрий Орешкин, цитиран от "Ехото на Москва" двамата може да изчезнат, за да не изтекат информация какво точно са правили в Солсбъри. Журналисти са се опитали да се свържат с тях, но безуспешно. Засега двамата просто са изчезнали от публичното пространство.