Британският милионер Арон Банкс, който бе основен спонсор на кампанията за Брекзит е имал много повече срещи с руския посланик в Лондон, отколкото признава. Според The Observer срещите са 11 а към Банкс е имало отправени още 4 покани, за които не е ясно дали са били приети.

Всички срещи са станали преди референдума в Обединеното кралство за излизане от ЕС и 2 месеца след това. Досега на разпитите Банкс признаваше само за две срещи с Александър Яковенко в Лондон, но ги обясняваше с "делови контакти". Банкс е женен за рускиня и това му даваше повод да твърди, че в бизнес-срещите с посланика няма нищо скрито-покрито.

Великобритания води специално разследване срещу Арон Банкс за произхода на парите, които бизнесменът и неговата компания са внесли във фонда, финансиращ кампанията за излизане на страната от ЕС. Целта е да се разбере дали парите са на Банкс или той е бил просто посредник. По закон в Обединеното кралство е забранено да се използват средства от донори извън Великобритания за политически кампании.