Турските медии съобщават подробности по случая с криминално проявен българин, който бе убит от полицията в Истанбул, след като нахлу в заведение с мачете, опита да вземе заложник и се барикадира, предаде БТА. Мъжът е 32-годишният Милен Бахчеванов.

Инцидентът станал в кафе-ресторанта "Шехит Камил Балкан" в кв. Байрамхаша в Истанбул малко преди полунощ.

Служителят в заведението Халит Демирьок разказа пред Доган хабер ажансъ:

"Мъжът дойде снощи в заведението и седна на една маса на долния етаж. Поседя известно време .През това време две жени се качиха на горния етаж. Той веднага ги последва. Извади мачете и започна да го размахва наоколо, настана паника и страх. Жените се втурнаха изплашени надолу. Всички се изплашихме. Нищо не говореше. Дойдоха полицаите. Час и половина го уговаряха да излезе от заведението. Но той беше обърнал масите и столовете и ги бе струпал на барикада, за да не влязат полицаите. Полицаите проявиха търпение. След около час и половина напразни уговорки полицаите се опитаха да влязат отвън на горния етаж, където се бе барикадирал. Тогава той се паникьоса, започна да хвърля срещу полицаите каквото намереше под ръка, рани в ръката един наш пазач. Не казваше обаче нищо, не говореше."

За да бъде обезвреден, полицай го прострелял. След това българинът бил откаран в болница, където е починал. 

По думите на друг служител полицията снощи запечатала заведението. Едва след обяд разрешили да го отворят и да разчистят. На много места имало следи от куршуми.

Според турските медии българският гражданин пристигнал в Истанбул на 14 януари през ГКПП- Хамзабейли/Лесово. В чантата му били открити библия, статуетка на Богородица и на Исус Христос.

Не е известно къде е нощувал до нападението.

От Генаралното консулство на България в Истанбул съобщиха, че са изпратили информация до Министерството на външните работи във връзка с инцидента въз основа на получените от истанбулските власти сведения.