Другите четири жертви са двама младежи на 15 и 17 години, 45-годишна жена и 17-месечния Габриел, пишат белгийските медии, цитирани от БТА.
Синеокото момченце, което не можа да навърши две години, е било кръстено минути, преди да издъхне в болницата. Габриел ще бъде кремиран в събота, когато в Лиеж се очаква голямо възпоменателно шествие в памет на загиналите от ръката на стрелеца Нордин Амрани.

Хора от Белгия, Франция и Великобритания са откликнали на призива за набирането на средства в помощ на неговото семейство, което има още три деца и не може да покрие разноските по погребението на малкия Габриел. Част от продажбите от днешния тираж на вестник "Дерниер йор" ще бъдат дарени на фамилията. 

Ранените са над 120, но немалка част от тях са пострадали в опита си да избягат от района, в който убиецът хвърли четири гранати и стреля с автоматична пушка, след което се застреля в главата. Двама от ранените са в много тежко състояние. В минутите след началото на драмата към мястото са се отправили и линейки от Маастрихт, който е най-близкият до Лиеж съседен град в Холандия. В болницата в Маастрихт са приети част от ранените.
Белгийските медии посочват шофьорите на автобусите от градския транспорт в Лиеж като герои, защото още преди идването на линейките те са започнали да качват ранените и да ги извозват към двете основни болници в района.

Профилът на 33-годишния Амрани, публикуван днес, дава нови подробности за масовия убиец. Той е роден в Брюксел, потомък на имигранти от Мароко. Семейството има двама сина, Нордин е по-малкият и е изоставен от майка си, след като родителите му се развеждат, когато той е 9-годишен.

Отгледан в приемни семейства, Амрани завършва курсове за заварчик и бива осиновен в Лиеж. Още от малък има проблеми с властите, съден е за кражби и нападения, но най-тежкото си наказание получава заради плантация с марихуана. В хода на делото отпадат обвиненията за притежание на огромно количество оръжие, тъй като съответният закон е променен преди края на съдебното следствие.

Преди две години, преди да влезе в затвора за над 40 месеца, Амрани се жени тайно за белгийска медицинска сестра, чието семейство не приема техните отношения. Наскоро срещу него в полицията е подадена жалба от жена, която го обвинява в нарушаване на морала. Нападателят е потърсил адвоката си в часовете преди да предприеме отчаяния си ход, като е изразил опасение, че се търси начин отново да бъде върнат в затвора, откъдето преди година е бил освободен условно.