Всички десетима човека, за които имаше опасения, че са затрупани от лавина в ски района Арлберг в Австрия, са намерени, съобщи днес полицията, цитирана от ДПА и БТА. Четирима души са ранени, един от които тежко, останалите шестима не са пострадали.

"Може да се приеме, че няма повече хора в неизвестност", заявиха органите на реда, като добавиха, че ще бъде направено последно претърсване през деня.

Лавината падна вчера следобед по склоновете на 2700-метровия връх Триткопф, намиращ се между Цюрс и Лех, друго местно градче. Свляклата се снежна маса достигна чак до околните ски писти.

Първоначално властите предполагаха въз основа на видеозапис от очевидец, че десетина скиори може да са затрупани от лавината, паднала вчера в района Арлберг.

Отряд от около 200 спасители претърси зоната на лавината. Издирвателната операция продължи и след падането на мрака чрез използването на светлини и следови кучета.

Снежната маса падна след дни наред на снеговалежи в района, последвани от необичайно топло време във вчерашния първи ден от коледните празници. Местната планинска спасителна служба определи степента на лавинната опасност като "висока".