33-годишната жена излезе от кома преди малко повече от седмица и с всеки ден се чувства все по-добре.

В изявлението си тя благодари на всички, които желаят нейното и на баща й оздравяване и на първо място на лекарите и персонала на клиниката, в която се лекува. Юлия е благодарна и на жителите на Солсбъри, които веднага й се притекоха на помощ, когато бе открита в безпомощно състояние заедно със Сергей Скрипал.

"Мисля, че ще ме разберете, защото все още съм дезориентирана в резултат на случ„илото се и се надявам, че ще уважавате личния ми живот и живота на моето семейство в периода на възстановяването ми", казва още Юлия Скрипал.

Руският посланик в Лондон Александър Яковенко каза на пресконференция в британската столица, че се радва на възстановяването на Юлия и се надява тя да може да се върне в Русия.

"Що се отнася до Сергей, който също се възстановява, то решението да остане във Великобритания или да се върне в Москва си е негово лично. Ние нямаме никакви претенции към него, той е лежал в затвора за извършени деяния, излежал си е присъдата и сега за нас не е престъпник, а чист човек", каза още посланикът пред телевизия "Русия 24".