Руслан Шамсуаров - син на вицепрезидента на "Лукойл" Азат Шамсауров, е обвинен в изнасилване от студентка, съобщава изданието newsrussia.today, цитирано от БНР. Оплакване е подала 23-годишната Вероника Максимова от Ростов на Дон.

Руслан Шамсуаров е признал, че е имал интимни отношения с момичето, но според него сексът е бил доброволен. Той твърди, че искал да изгради трайна връзка с Вероника, но впоследствие изпитал съмнения, че е проститутка.

Изданието припомня, че това не първият случай, при който Шамсуаров-младши има неприятности със закона. През май 2016 той е участвал в автомобилна гонка и преминал с 250 км/час през центъра на Москва със своя Mercedes Gelandewagen. Тогава той беше осъден на 15 дни административен арест.

Вероника Максимова е подала жалба в полицията и следствените органи в Москва са започнали проверка по случая, пишат още за новите обвинения руските медии. Студентката разказала, че отишла на гости на Шамсуаров, тъй като двамата били приятели. Тя останала да спи у тях и легнали на едно легло, но никаква друга интимност не се подразбирала, тъй като двамата са приятели и легнали да спят с дрехите си.

На следващата сутрин Вероника отишла да си вземе душ, а Шамсуаров влязъл в банята и ѝ предложил да се измият заедно. Тя отказала, а в отговор той ѝ огънал ръката и я изнасилил.

След това той отказал да я пусне да си тръгне от апартамента и тя останала през целия ден, като седяла на дивана и в един момент заспала. Шамсуаров я събудил, като ѝ казал, че намерил в телефона ѝ голи снимки, предназначени за бившия ѝ приятел, а след това отново я изнасилил.

По-късно Вероника Максимова звъннала на майка си и уговорила Шамсуаров да я пусне да си тръгне, а след това се обадила в полицията и отишла в болница. Тя е снимала и синините, които са останали по тялото ѝ.

Шамсуаров обаче твърди, че младата жена е работила в сферата на сексуалните услуги и двамата са правили секс по взаимно съгласи. Пред следствието той казал още, че след това тя се оплакала от тежкото си финансово положение и му поискала пари.

Проверката на полицията по обвиненията на студентката продължава.