Шестима души са в тежко състояние, а един човек все още е в неизвестност днес, след вчерашната експлозия в Латинския квартал в Париж, предаде Ройтерс, като се позова на прокуратурата във френската столица.

"Числата може да се променят още", каза пред агенцията прокурор Мелис де Роек. Тя посочи, че общо около 50 души са пострадали при експлозията, която подпали сгради и доведе до срутването на фасадата на една от тях на улицата.

Един от двамата души, които първоначално бяха в неизвестност, е открит и е в болница, където се лекува, заяви още Де Роек. Тя допълни, че търсенето и на втория изчезнал продължава.

Властите все още не са установили причината за взрива, за който очевидци казаха, че е станал, след като на мястото се е усещала силна миризма на газ.

Експлозията предизвика хаос и разруха на историческата улица "Сен Жак", която води от катедралата "Нотр Дам" до Сорбоната. При взрива бе разрушена фасадата на сградата на Американската академия в Париж, където учат много чуждестранни студенти.

Флоранс Берту, кметицата на Пети район в Париж, където стана експлозията, каза, че за щастие 12 студенти, които е трябвало да бъдат в академията по време на взрива, отишли на изложба с преподавателя си.

"В противен случай броят на загиналите можеше да бъде ужасяващ", заяви Берту пред телевизия Бе Еф Ем.

Снимка: БТА/АР

Тя допълни, че три деца, които са вървели по улицата по време на експлозията, са сред пострадалите, но животът им е вън от опасност.