По-голямата сестра на американския президент Доналд Тръмп, която е бивш федерален съдия, критикува остро брат си в публикувани вчера от в. "Вашингтон пост" поредица тайно направени аудиозаписи, заявявайки, че той няма принципи и не може да му се вярва, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Мeриан Тръмп Бари била тайно записана от племенничката си Мери Тръмп, която наскоро издаде изобличаваща президента книга със заглавие: "Твърде много и никога достатъчно: Как семейството ми създаде най-опасния човек на света". Вчера Мери Тръмп разкри, че тайно е записала 15 часа разговори, които е водила на четири очи с леля си.

"Той няма принципи", казва Бари за 74-годишния Тръмп.

В един от тях 83-годишната Мериан Бари казва, че през 2018 чула в интервю брат ѝ да казва, че ще я изпрати на границата да разглежда случаи с деца мигранти, разделени от родителите си.

"Принципите му, божичко, ако си религиозен човек, помагаш на хората. Не правиш това", казва Бари.

"Ужасните му туитове и лъжи, Боже Господи", "Говоря твърде свободно, но знаеш какво имам предвид. Подмяната на истории. Липсата на подготовка. Лъжите. Пълни глупости", са още от нейните реплики в записите.

Записите осветляват напрежението в отношенията между президента и неговата сестра. В един момент тя казва: "И всичкия този фалш! Фалш и жестокост. Доналд е жесток."

Бари е записана да казва, че човек на име Джо Шапиро се е явил на теста, с който Тръмп е влязъл в Пенсилванския университет. Това твърдение бе публикувано и в книгата на Мери Тръмп, а Доналд Тръмп го отрече.

Новината за записите се появи ден след като в Белия дом се състоя погребална служба за починалия миналата седмица брат на Доналд и Мариан Тръмп - Робърт.

Всеки ден по нещо, кого го е грижа. Брат ми ми липсва и ще продължа да работя упорито за американския народ, реагира президентът в изявление, разпространено от Белия дом.

"Не всички са съгласни, но резултатите са очевидни. Страната ни скоро ще е по-силна от всякога", увери той.