Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви резултатите от тригодишната военна операция в Сирия. Според него, за този период са унищожени 87500 терористи, освободени от тях са 1400 населени места и 95% от територията на Сирия вече е под контрола на Башар Асад.

Руските военни самолети са извършили 40 000 бойни полета, като са унищожили 122000 обекти на терористичните организации. 21000 от полетите са извършени през нощта. Сапьорите са разминирали 6500 хектара и 19 000 сгради и други обекти.

Шойгу посочи, че в резултат от руското участие във войната в Сирия, терористичната "Ислямска държава" е разгромена напълно, а руските военни са натрупали богат боен опит, който са готови да споделят. Според него, руските загуби в техника са 8 самолета, седем хеликоптера, няколко бронирани машини за пехотата. Загиналите руски военни са 112 души, каза още министърът.

Руският военен министър изнесе тези данни на Петото съвещание на министрите на отбраната на АСЕАН, посочва официално съобщение на Министерството на отбраната на Русия.