Седем души, сред които и дете, са загинали след като малък самолет се разби в селскостопански район на югоизточния бразилски щат Минас Жераис, съобщиха властите, цитарани от Франс прес.

Едномоторният самолет, който е летял от Кампинас за Сао Пауло, се разбил, след като получил повреда във въздуха около 10:30 ч. местно време вчера в миньорския град Итапева, съобщиха за АФП пожарникарите от Минас Жераис.

"Седем души (които са били на борда) бяха открити мъртви", съобщиха те в последния си бюлетин, след като първоначално съобщиха за откриването на три тела сред останките на самолета.

Снимки, направени от местни жители, които показват останките на самолета малко след падането му върху хълм, покрит с трева и дървета, бяха разпространени в социалните мрежи и в бразилските медии.

Сутринта в района, където се е случила трагедията, е валял проливен дъжд.

Експерти от Гражданската полиция на щата все още работят на мястото, за да се опитат да установят причините за инцидента, заедно със служители от Центъра за разследване и предотвратяване на авиационни произшествия, посочват АФП и БТА.