Френско-германският съвет на министрите ще заседава на 22 януари в Париж, съобщи вчера Елисейският дворец, цитиран от Франс прес и БТА.

Френското президентство заяви, че датата 22 януари 2023 г. е белязана от особен символизъм, тъй като тогава ще се навършат 60 години от подписването на Елисейския договор, с който се формализира следвоенното помирение между Франция и Германия.

Френско-германският съвет ще заседава три месеца след като планирана среща на министрите от двете страни бе отложена заради големия брой разногласия, натрупали се между Париж и Берлин - като се тръгне от енергетиката и се стигне до отбраната, отбелязва Франс прес.

На заседанието на съвета представителите на двете страни ще положат усилия за укрепването на двустранното сътрудничество в сферите на отбраната, икономиката, индустрията и енергетиката, заяви Елисейският дворец.

Те ще обсъдят също така координирането на действията на европейско ниво и на международната сцена, се казва още в изявлението на френското президентство.