Самолет с 300 военни по маршрута САЩ - Полша направи аварийно кацане на международното летище "О'Хеър" в Чикаго вчера. Войниците са част от бойна група на 2nd Armored Brigade и са пътували от Форт Райли, Канзас, за Полша, за да подсилят контингента на НАТО.

Пътническият самолет на компанията Atlas Air, която работи по договор с американската армия, излетял от Топека, Канзас, към Полша е поискал аварийно приземяване след сигнал за проблем в товарното отделение на самолета.

Според информация на противопожарната охрана в Чикаго, на борда е имало повече от 300 военни. При приземяването не е имало проблем и няма пострадали или ранени.

Властите веднага са започнали основна проверка на самолета. Военните са се качили на очакващи автобуси в условията на солидно присъствие както на полицията, така и на противопожарните органи.

В писмено изявление от компания Atlas Air, се казва, че след пристигането властите са претърсили самолета и са установили, че е безопасно той да бъде напуснат. Техен екип разследва причината за инцидента и ще работи за безопасното връщане на самолета в движение. Няма данни за пострадали.