Медиите по света подробно отразяват всичко случващо се в навечерието на историческата среща между лидерите на САЩ и Северна Корея, включително и интригата около това с какъв самолет севернокорейският лидер ще пристигне в Сингапур.

Възможно е севернокорейският лидер Ким Чен-ун да е излетял от Пхенян за Сингапур, където на 12 юни ще се срещне с американския президент Доналд Тръмп, със самолет съветско производство Ил-62, който вече е използвал за пътуванията си в КНДР и Китай. Това съобщи днес японската телевизия Ен Ейч Кей, позовавайки се на сайт, проследяващ самолетните полети, предаде ТАСС.

По-рано южнокорейската информационна агенция Йонхап предаде, че Ким е излетял от Пхенян с частен китайски самолет, предоставен му от официален Пекин, но официално потвърждение нито на първата, нито на втората информацията няма.

Днес се очаква в Сингапур да пристигнат и двамата участници в историческата среща на върха - първо Ким, а по-късно и Тръмп. Днес и утре те ще разговарят поотделно с домакина си - сингапурския премиер Ли Сян Лун.