Мъжете в Руската федерация са готови да работят усилено, за да живеят в регистриран брак и да отглеждат деца, но също така искат да получават висока заплата срещу работата, която вършат. Това беше съобщено пред журналисти в петък, 21 февруари, в медийния офис на Националното преброяване на населението 2020, предаде ТАСС.

"Според Руската национална статистика (Росстат), три житейски цели са най-важни за руския мъж: материалното благополучие на семейството, детето и собственото жилище." "За да живее в регистриран брак със съпруга, със семейството си, мъжът е готов да работи много, но иска да получава високи заплата за работата си."

В същото време се уточнява, че въз основа на данни от наблюдение на репродуктивните планове на населението средната възраст, на която руснакът встъпва в брак е 27 години. "58,6% от анкетираните мъже смятат първия си официално сключен брак за предпоставка за щастлив съвместен живот. Други 31,4% са съгласни, че официалното регистриране на брака е желателно". Само 10% не виждат необходимостта от формализиране на отношенията между мъжа и жената.

Половината от мъжете в идеалния случай биха искали да отгледат две деца.

През 2017 г. беше извършен селективен мониторинг на репродуктивните планове на населението във всички субекти на Руската федерация, който обхвана 15 хиляди домакинства. От Росстат обясниха, че такова наблюдение се провежда в Руската федерация веднъж на всеки пет години. Основната цел на изследването е да се събере статистическа информация, която отразява промените в репродуктивното поведение на населението и взаимоотношенията в семейството.