Руското правителство одобри изменения в правилата за противопожарна безопасност, с които се забранява използването на открит огън на балконите на апартаменти, хотели и общежития. Това съобщи ТАСС, като се позова на съобщение на  пресслужбата на руското министерство на извънредните ситуации, което инициира промените.

"Руското правителство одобри редица изисквания, насочени към осигуряване на противопожарна безопасност. Сега законът забранява използването на открит огън на балкони и лоджии на апартаменти, в общежития и хотелски стаи", заяви източникът на агенцията от министерството. Така руснаците няма да могат да приготвят храната си на скара на балконите, да палят свещи и дори да пушат, отбелязва ТАСС.

В допълнение, правилата поставят нови изисквания за осигуряване на противопожарна безопасност на лечебните заведения и кината. Киносалоните са задължени да информират публиката за действията в случай на пожар преди прожекцията. Що се отнася до болниците, отделенията за деца и тежко болни ще бъдат разположени главно на първите етажи.

Новите правила за противопожарна безопасност влизат в сила на 1 октомври.