Руският вицепремиер Юрий Борисов заяви, че Москва може да продаде на Турция и бойни самолети, след като САЩ обявиха, че изключват страната от програмата за изтребителите Ф-35, предаде турската частна телевизия НТВ.

Борисов похвали Турция за твърдата позиция по отношение на покупката на руските зенитно-ракетни системи С-400 независимо от заплахите за санкции на Вашингтон.

Вицепремиерът не изключи възможността Русия да продаде на Турция и бойни самолети. "Защо не? Вече има прецедент", отговори Борисов на въпрос в интервю за Интерфакс.

Турция не отстъпи от намерението да се сдобие с руска отбранителна система независимо от натиска от страна на САЩ, в отговор на което Вашингтон блокира участието на страната в програмата за изтребителите Ф-35.

НТВ посочва, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е заявил вчера, че не намира за справедливо решението за Ф-35. Тръмп е обвинил администрацията на предшественика си Барак Обама, че е принудила Турция да се насочи към руските системи.

"Положението, в което те се намират, е много сложно. Положението, в което се намираме ние, е много сложно. Продължаваме да работим по въпроса. Ще видим какво ще стане", е заявил Тръмп, цитиран от турската телевизия.